Ontdek Spitaels

Geschiedenis

Omstreeks 1960 ziet Spitaels nv het daglicht. Gedreven door een passie voor vlees en een enorme werkkracht start Roger Spitaels op kleine voet met het produceren van gekookte hammen in een atelier op het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem. Mondjesmaat stromen de nieuwe klanten binnen en de lekkere hammen buiten. Al gauw heeft elke slager in de Houtemse dorpen een Spitaels-ham in de toonbank liggen. 

Gekenmerkt door de kwaliteitsstempel van Roger, groeit het bedrijf. De zaken gaan goed en in 1992 wordt er een nieuwe site geopend: Spitaels nv verlaat het Houtemse Marktplein en vestigt zich op de Molenkouter, waar tot op vandaag de productie plaatsvindt. Doorheen de jaren koestert de onderneming haar familiale karakter en in 2004 neemt Guy Spitaels de fakkel over. Hij zet de modernisering en professionalisering van het familiebedrijf voort en bouwt verder aan de toekomst. Tien jaar na zijn aantreden wordt de belangrijke stap genomen om het assortiment uit te breiden. Al snel behoren onder meer spek, bacon, fricandon, enzovoort tot het kwaliteitsaanbod van het bedrijf.